Nieuws

SolarEdge panelen voor optimaal rendement

Een klant van ons in Hessem, nabij Dalfsen, wilde graag zonnepanelen waarvan hij het rendement zelf goed kan monitoren. We kozen voor 18 SolarEdge panelen op het dak van zijn woning. Het systeem is voorzien van een power optimizer die op elk paneel is aangesloten. Het voordeel hiervan is dat ieder paneel afzonderlijk rendement oplevert. Handig wanneer een paar panelen in de schaduw komen te liggen. Ook is de opbrengst per paneel te monitoren.

Oude boerderij wordt twee-onder-een-kapwoning

De oude boerderij naast camping Bergzicht in Giethmen is door de campingeigenaar gekocht en wordt momenteel grondig verbouwd tot een comfortabele twee-onder-een-kapwoning. Wij adviseren over het plan van aanpak, bedenken samen met de eigenaar, de aannemer en leveranciers creatieve en duurzame oplossingen voor onder meer het installatiewerk en voeren dit grotendeels uit. 
 
De eigenaar wilde beide woningen graag verwarmen met een pelletkachel/biomassaketel. Vanuit een apart stookhok waar de installatie staat, wordt de warmte getransporteerd naar een boilervat in de woning. Het warme water wordt vervolgens gebruikt voor vloerverwarming, laag temperatuur convectoren en warm tapwater voor beide woningen. Een warmteterugwininstallatie (wtw-installatie) zorgt voor de ventilatie. 
    
  

Toekomstbestendige kangoeroewoning Hessem

In Hessem, onder de rook van Vilsteren, hebben we een vrijstaande nieuwbouwwoning voorzien van elektra, gas, water, licht, sanitair, zonnepanelen en een ketel. De bewoners, de ouders en de zoon wonen samen in een zogenoemde kangoeroewoning, kozen vanwege de kosten voor een gasgestookte cv-ketel. Wanneer de huidige, óf toekomstige bewoners op den duur willen overstappen op een duurzamer alternatief, zoals een warmtepomp, dan kan die eenvoudig worden aangesloten. We hebben hier bij de keuze voor de leidingen en de locatie van de elektra al rekening mee gehouden. Zo is de woning op alle fronten toekomstbestendig!

Comfortabele en gelijkmatige koeling

Technische handelsonderneming Wescap in Ommen levert onderdelen, machines en gereedschappen voor de productie en reparatie van elektromotoren en transformatoren. Bij het bedrijf hebben we onlangs in drie kantoren een airco-unit geplaatst. De units zijn mooi weggewerkt in het plafond en blazen koele lucht langs de muren de ruimte in. Dat levert een gelijkmatige en comfortabele koeling op. De airco’s zijn voorzien van draadloze bediening en hebben ook de mogelijkheid om te verwarmen.

Verwarmen en koelen met hoog rendement

Guillaume Janssen B.V. is gespecialiseerd in de productie van doekafschermingen en doekoverkappingen. Hun producten worden wereldwijd verkocht. Bij het hoofdkantoor in Zwolle hebben we onlangs een multisplit airconditioningsysteem geplaatst. Dat heeft één buitenunit en, in dit geval, twee binnenunits waarmee het twee ruimtes kan koelen en verwarmen. Op de afdeling waar de doeken worden gemaakt, vervingen we al eerder de gasgestookte heater voor een dergelijk airconditioningsysteem, dat bovendien een hoger rendement heeft. Dus verwarmen én koelen met een hoog rendement.

Pagina's